Skip To Content
Over Ons

Over ons

Over ons

Schoenexperts is ontstaan uit de gedachte om de wereld van podotherapie en orthopedisch schoentechniek in elkaar over te laten lopen. Waar de podotherapeut met zijn oplossing het probleem voor de cliënt niet kan verhelpen, wordt direct een schoenmaker ingeschakeld die is geïnformeerd door de podotherapeut over de diagnose om zo sneller tot een behandelplan te komen.

Schoenexperts

Vanuit deze gedachte is in 2015 onze organisatie opgericht. Op dit moment zijn we actief bij meer dan 10 podotherapie organisaties, waarbij we in bovenstaande constructie werken. Op dit moment zijn we in 9 van de 12 provincies actief met ons concept. Persoonlijke aandacht staat bij ons voorop. Wij kijken naar de persoonlijke behoeftes, analyseren uw looppatroon en lichaamsstand. Samen met u bekijken we de mogelijkheden met als doel de perfecte schoenen voor u te ontwikkelen.

Wij werken veelal samen met podotherapeuten is het natuurlijk ook mogelijk om rechtstreeks met ons contact op te nemen wanneer het probleem bekend is en de huisarts/revalidatiearts een doorverwijzing heeft afgegeven. Schoenexperts staat voor modieus schoeisel afgesteld op de stand van het lichaam, schoenen die als gegoten zitten en geen blok aan het been vormen.

Missie

Het maken van mooie schoenen die lekker lopen.

Visie

Schoenexperts werkt met een deskundig team die er naar streeft gebruik te maken van de laatste innovaties, dit betrekking hebbende tot het aanmeten van een goede en modieuze schoen waarmee u een optimale beweegvrijheid krijgt.

Het streven van Schoenexperts is een regionale spreiding over heel Nederland op locaties van de eerstelijnszorg (podotherapie) en een provinciale spreiding bij de tweedelijnszorg (revalidatieartsen/orthopeden). Dit willen we in 2026 bereiken met een team van 15 schoenmakers.

Partner
Hallux Podotherapie

Partner

Bij Schoenexperts werken we nauw samen met de podotherapeuten van Hallux Podotherapie. Bij Hallux Podotherapie brengen de podotherapeuten u met hun kennis en ervaring weer in beweging. Wanneer ze u niet voldoende kunnen helpen kunnen ze u doorverwijzen naar Schoenexperts of een andere specialist. Samen zorgen wij ervoor dat u de beste schoenoplossing krijgt. Door de samenwerking met Hallux Podotherapie krijgen wij belangrijke informatie vanuit de podotherapeut. Wij kunnen u zo niet alleen modieuze schoenen maken, maar ook passend bij uw specifieke voetproblemen.

Vind een orthopedisch schoenmaker in de buurt
Wij zijn aangesloten bij: