Skip To Content
Werkschoenen en Veiligheidsschoenen

Werkschoenen en Veiligheidsschoenen

Werkschoenen en Veiligheidsschoenen

Naast schoenen die u in de vrije tijd draagt kunt u ook bij ons terecht voor het aanmeten van orthopedische werkschoenen of volledig gecertificeerde veiligheidsschoenen. Voor iedere beroepsgroep met bijbehorende omstandigheden kunnen passende schoenen geleverd worden. Het verschil tussen werkschoenen en veiligheidsschoenen zit hem voornamelijk in de neus.

Veiligheidsschoenen
Orthopedisch Schoenmaker aan het werk met Veiligheidsschoenen

Veiligheidsschoenen

Veiligheidsschoenen zijn schoenen die geclassificeerd worden naar de bescherming, hebben altijd een beschermde neus van metaal of kunststoof en vallen onder de S-klasse. De neuzen beschermen de voeten met een energiewaarde tot 200 joule tegen het  vallen van voorwerpen. Gecertificeerde veiligheidsschoenen zijn schoenen die voldoen aan specifieke veiligheidsnormen en certificeringen om bescherming te bieden op uw werkplek. Het ontwerp zorgt voor bescherming tegen bijvoorbeeld vallende objecten, elektrische gevaren, chemische stoffen, hitte of kou. Veiligheidsschoenen kunnen eigenschappen hebben zoals een beschermende neus bijvoorbeeld van staal of composiet, antislipzolen, schokabsorptie en waterbestendigheid. Ze zijn getest en gecertificeerd volgens de Europese richtlijnen die zijn samengevat in de norm EN-345. In deze norm worden de eisen waaraan een veiligheidsschoen moet voldoen beschreven. De orthopedisch schoenmaker kan u helpen bij het selecteren en aanpassen van de juiste schoenen. Zodat de orthopedische werkschoenen of – gecertificeerde veiligheidsschoenen aansluiten bij uw specifieke situatie.

Werkschoenen

Werkschoenen

Orthopedische werkschoenen zijn schoenen zonder veiligheidsneus als composiet of metaal en vallen onder de O-klasse. De schoenen worden gedragen op plekken waar het risico op vallen van voorwerpen klein is. Orthopedische werkschoenen zijn schoenen die zijn aangepast om tegemoet te komen aan de individuele orthopedische behoeften van de drager, terwijl ze ook de veiligheid en bescherming bieden die vereist is op de werkplek. Zodat u ook op werk schoenen op maat heeft die rekening houden met uw specifieke voetproblemen, zoals voetafwijkingen, voetmisvormingen of medische aandoeningen. Orthopedische werkschoenen kunnen extra ondersteuning, demping of corrigerende elementen bevatten om uw comfort en functionaliteit te bieden tijdens uw werk. Samen met onze orthopedisch schoenmakers kunt u bekijken welke van bovengenoemde mogelijkheden het best bij u past.

Vergoedingen

Vergoedingen

Orthopedische werkschoenen en -veiligheidsschoenen worden niet vergoed door de zorgverzekeraar maar kunnen worden vergoed door het UWV of uw werkgever. Voor meer informatie omtrent de aanvraag bij het UWV kunt u zich wenden tot de orthopedisch schoenmaker.

Vind een orthopedisch schoenmaker in de buurt
Wij zijn aangesloten bij: