Skip To Content
VLOS

Voorlopige Orthopedische Schoenen (VLOS)

Voorlopige Orthopedische Schoenen (VLOS)

Voorlopige orthopedische schoenen (VLOS) zijn speciaal ontworpen schoenen die gebruikt worden als tussenstap in het orthopedische schoenproces. Wanneer iemand wacht op de definitieve orthopedische schoenen kan een voorlopig orthopedische schoen voorgeschreven worden.

Voorlopige orthopedische schoenen
Als orthopedisch schoentechnoloog sta ik voor u klaar!

Voorlopige orthopedische schoenen

Voorlopige orthopedische schoenen, ook wel VLOS genoemd, zijn op maat gemaakte schoenen die tijdelijk gebruikt worden. Operatief handelen of wonden aan de voeten kan een indicatie zijn voor tijdelijke, op maat gemaakte schoenen. Ook kunnen voorlopige orthopedische schoenen ingezet worden gedurende een revalidatie periode. Zodra de voetvorm stabiel is of de revalidatie periode erop zit kan er overgegaan worden op definitieve orthopedische schoenen. Aangepaste schoenen mogen alleen door een specialist worden voorgeschreven. Een voorschrift naar de orthopedische schoenmaker van Schoenexperts dient te komen van een revalidatiearts of een orthopedisch chirurg. Vanwege de vaak dringende noodzaak bedraagt de levertijd ongeveer 2 weken.

Kostenoverzicht

Kostenoverzicht

Een VLOS wordt exclusief de eigen bijdrage geheel of gedeeltelijk vergoed door uw zorgverzekeraar. De hoogte van de eigen bijdrage wordt jaarlijks wettelijk bepaald.

Eigen bijdrage 2024:
• Volwassenen: €130,00 per paar
• Kinderen tot 16 jaar: €65,00 per paar

Lees meer over vergoedingen

Vind een orthopedisch schoenmaker in de buurt
Anderen bekeken ook:
Wij zijn aangesloten bij: