Skip To Content
Bezoek aan de orthopedisch schoenmaker

Hoe ziet een bezoek aan de orthopedisch schoenmaker eruit?

Hoe ziet een bezoek aan de orthopedisch schoenmaker eruit?

Een bezoek aan de orthopedisch schoenmaker bestaat uit verschillende onderdelen. Op deze pagina lichten we deze voor u uit, zodat u weet wat u kunt verwachten als u in één van onze praktijken komt.

Kennismaking

Kennismaking

Wanneer u voor de eerste keer bij Schoenexperts komt, zal de orthopedisch schoenmaker beginnen met een kort vraaggesprek om te achterhalen wat uw klachten zijn en waar deze vandaan komen. In de meeste gevallen werkt de orthopedisch schoenmaker op verwijzing van een specialist. Heeft u een verwijzing, neem deze dan mee naar het eerste bezoek.

Onderzoek

Onderzoek

Tijdens het onderzoek zal de orthopedisch schoenmaker u vragen om uw schoenen en sokken uit te trekken. In sommige gevallen is het ook nodig om uw algehele stand te bekijken of uw knieën en heupen te onderzoeken. Het is daarom altijd aan te raden een comfortabele onderbroek of sportbroekje te dragen of mee te nemen. Tijdens het onderzoek zal de orthopedisch schoenmaker een aantal onderzoeken en testen uitvoeren.

Aanmeten
Orthopedisch Schoenmaker Ipad 3D scan

Aanmeten

Vanuit het voorgaande onderzoek worden de resultaten met u besproken. Uit dit onderzoek komt een (schoen)advies naar voren. U kunt hieraan uw eigen wensen toevoegen. De orthopedisch schoenmaker kan een keuze maken uit een aanpassing aan uw huidige schoenen (OVAC), een semi orthopedische schoen (OSB) of volledig op maat gemaakte schoenen (OSA).

Passen

Passen

Op basis van de scan hebben we van uw voeten een houten leest gemaakt. Hierop maken we een doorzichtige proefschoen om er zeker van te zijn dat de schoen 100% past. Pas wanneer de orthopedisch schoenmaker en u helemaal tevreden zijn, gaan we over tot productie van uw nieuwe schoenen.

Schoenen uitzoeken
Orthopedisch Schoenmaker Modellen

Schoenen uitzoeken

Wanneer we de perfecte leest hebben, gaat de orthopedisch schoenmaker samen met u op zoek naar een geschikte schoen. De orthopedisch schoenmaker zal u adviezen geven, maar u bent zelf vrij in het kiezen van bijvoorbeeld het model, de kleur en de leersoort.

Afleveren

Afleveren

Na enkele weken zijn uw op maat gemaakt schoenen klaar om afgeleverd te worden. Bij mensen met een verhoogd risico op voetproblemen, zoals mensen met diabetes, kan gekozen worden voor een insole-drukmeting. Dit is een meting waarbij de drukpunten in de schoen worden gemeten, terwijl u erop loopt. Zo sluiten we gevaarlijke drukpunten uit. Op deze manier kunnen wij voor 100% achter onze producten staan en weet u zeker dat u met de juiste schoenen naar huis gaat. 

Controle

Controle

Tijdens het afleveren plant de orthopedisch schoenmaker een controleafspraak met u in. Hoe lang het duurt voordat u weer langskomt voor controle, verschilt per geval. Zijn de beoogde doelen behaald, dan is het eventueel mogelijk om na 3 maanden met een tweede paar schoenen voor u aan de slag te gaan.

Vind een orthopedisch schoenmaker in de buurt
Anderen bekeken ook:
Wij zijn aangesloten bij: