Skip To Content
Aangepaste Schoenen

Aangepaste schoenen (OVAC)

Aangepaste schoenen (OVAC)

Bij voetklachten is het niet altijd nodig om orthopedische schoenen aan te laten meten. In bepaalde gevallen is het mogelijk om aanpassingen te doen aan uw eigen schoenen. Schoenexperts helpt u bij het vinden van de confectieschoen die bij u past.

Orthopedische schoenen

Orthopedische voorziening aan confectieschoenen (OVAC)

Orthopedische voorzieningen aan confectieschoenen of te wel OVAC is een aanpassing of zijn aanpassingen aan uw eigen schoenen. De aanpassingen zijn ter verbetering van voetafwijkingen, voetmisvormingen of medische aandoeningen. De orthopedisch schoenmaker kan onder andere de breedte, lengte, diepte aanpassen of een extra ondersteuning toevoegen aan de schoenen. Orthopedische voorzieningen aan confectieschoenen stelt mensen met voetproblemen in staat om comfortabele en functionele schoenen te dragen. Hierdoor kunt u profiteren van een ruime keuze in schoenen, terwijl ze toch de nodige orthopedische aanpassingen krijgen.

OVAC stelt u in staat om schoenen te dragen die zowel therapeutisch als esthetisch geschikt zijn. Door schoenen aan te passen kunnen eventuele pijn, ongemak en beperkingen worden verminderd. Het verkrijgen van een OVAC begint meestal met een verwijzing van een arts of specialist naar een orthopedisch schoenmaker.

Een eerste paar confectieschoenen met een of meerdere orthopedische voorzieningen gaat op voorschrift van een podotherapeut, huisarts of behandelend medisch specialist. Dit is afhankelijk van de door u gekozen zorgverzekeraar. Voor vervolgparen heeft u geen nieuw voorschrift nodig. Na 3 maanden mag u een tweede paar schoenen aan laten passen. Op basis van uw polisvoorwaarden kunnen onze orthopedische schoenmakers u exact vertellen wanneer u vervolgens weer recht heeft op het aan laten passen van een volgend paar.

Aanmeten Aangepaste Schoenen

Aanmeten Aangepaste Schoenen

Met veel aandacht meten onze orthopedische schoenmakers de orthopedische voorzieningen aan. Voor een optimale werking is een kwalitatief goede schoen belangrijk. Onze orthopedische schoenmakers zullen u hierin adviseren. De eerste afspraak bestaat uit een intakegesprek, functieonderzoek en worden er de nodige voorzieningen aangemeten. Na ongeveer twee a drie weken komt u op een afleverafspraak de schoenen afhalen. Van de orthopedisch schoenmaker krijgt u alle informatie met betrekking tot het gebruik van uw aangepaste schoenen. Vervolgens zien we u nog terug voor een controle.

Vind een orthopedisch schoenmaker in de buurt
Anderen bekeken ook:
Wij zijn aangesloten bij: