Skip To Content
Orthopedie

Wat is orthopedie?

Wat is orthopedie?

Orthopedie is een medisch specialisme die zich richt op de diagnose, behandeling en preventie van aandoeningen en stoornissen die verband houden met het bewegingsapparaat. Het kan een probleem zijn in de botten, spieren of pezen. De behandeling van orthopedie kan zowel operatieve als een niet operatieve benadering omvatten. Bent u om wat voor reden dan ook niet geholpen in een reguliere schoenenwinkel, dan helpt de orthopedisch schoenmaker u graag verder met schoeisel op maat.

Wat is een orthopedisch schoenmaker?

Een orthopedisch schoenmaker of orthopedisch schoentechnicus is expert op het gebied van schoenen op maat. De orthopedisch schoenmaker werkt samen met medisch specialisten, zoals de vaatchirurg, revalidatiearts, orthopeed of reumatoloog. Schoenexperts is ook te vinden in ziekenhuizen, bijvoorbeeld op de poli’s voor diabetische voeten, revalidatie en reumatologie. Door de stand van uw benen en voeten te onderzoeken, in combinatie met uw specifieke (medische) situatie, kunnen we u een geschikt schoentype adviseren. De orthopedisch schoenmaker zal alle benodigde maten opnemen om schoenen op maat voor u te ontwikkelen. Samen met u bespreekt hij de mogelijkheden, waarbij u tot in detail uw wensen kunt doorgeven. Zo zijn we in staat om perfect passende, mooie orthopedische schoenen voor u te vervaardigen.

Meer over een bezoek aan Schoenexperts

Het aanmeten van orthopedische schoenen

Tijdens uw eerste afspraak krijgt u een intakegesprek, onderzoek en worden uw orthopedische schoenen worden met veel aandacht opgemeten. Tijdens de afspraak zal de orthopedisch schoenmaker u alle nodige informatie geven. Na vier à vijf weken komt u terug voor het passen van de plastic folieschoenen. Doorzichtig folie zorgt ervoor dat de orthopedisch schoenmaker precies ziet hoe de voeten in de schoenen komen te zitten. Tijdens deze afspraak kunt u het model en de kleur van de schoenen uitzoeken. Na vijf weken komt u langs om uw volledig op maat gemaakte schoenen op te halen. De orthopedisch schoenmaker voorziet u van de benodigde informatie voor het inlopen en onderhouden. Na zes weken komt u terug voor een controle afspraak, zodat wij samen met u de schoenen kunnen controleren.

Let op, voor uw eerste paar orthopedische schoenen moet u altijd een verwijzing hebben. Afhankelijk van de zorgverzekering kan dit een podotherapeut, huisarts of behandeld specialist zijn. Het gebruikstermijn van orthopedische schoenen verschilt per zorgverzekeraar. De orthopedisch schoenmaker kan u exact vertellen wanneer u recht heeft op het volgende paar.

Meer over de vergoedingen

Vind een orthopedisch schoenmaker in de buurt
Anderen bekeken ook
 • Semi-orthopedische Schoenen

  Semi-orthopedische schoenen, worden ook wel OSB-schoenen genoemd. Ze bieden meer ondersteuning dan standaardschoenen.

  Lees meer
 • Verbandschoenen

  Verbandschoenen zijn ook wel bekend als verbandpantoffels of therapeutische schoenen. Ze bieden bescherming, ondersteuning en comfort.

  Lees meer
 • VLOS

  Voorlopige orthopedische schoenen (VLOS) zijn speciaal ontworpen schoenen die gebruikt worden als tussenstap in het orthopedisch schoenproces.

  Lees meer
 • Werkschoenen en Veiligheidsschoenen

  Werkschoenen bevatten in tegendeel tot veiligheidsschoenen geen veiligheidsneus. Uw werkplek bepaalt welk soort schoenen u dient te dragen.

  Lees meer
 • Modellen

  Wij beschikken over een ruim assortiment aan modieus orthopedisch schoeisel. Bekijk de catalogus van Brigante hier.

  Lees meer
 • Orthopedische schoenen

  Orthopedische schoenen (OSA) zijn speciaal ontworpen om te voldoen aan de individuele behoeften voor uw specifieke voet- of medische problemen.

  Lees meer
Wij zijn aangesloten bij: